Já miluji celer! Ke své smůle si ho nedokážu vypěstovat sama. Někdy mi okamžitě vyběhne do květu, jindy má nádhernou mohutnou krásně zelenou nať ale bulvy miniaturní. Pokud chci někdy uspět, musím velmi pečlivě nastudovat agrotechniku. Zřejmě málo zalévám nebo hnojím nebo nevím co.
Dnes jsem si na snídani přichystala moji velmi oblíbenou celerovou pomazánku, která je v mém podání velmi variabilní a závisí na surovinách, které mám aktuálně k dispozici. Dnes jsem nastrouhala celer, jablko a kousek sýra a vše pokapala šťávou z citronu. Přidala jsem drobně pokrájený pórek, žervé a něco málo majonézy. Osolila jsem růžovou himalájskou solí. Na ozdobu sýrová růžička. Je to hodně dobré a zdravé. Mňam. Pomazánku jsem si mázla na žitný knackebrot. Dokonalé!
Já celer nesnáším! Když se neurodí nic jiného, tak ten hňup vždycky. 😉
To věčné mokro, co mi tak leze na nervy, tak v něm si jen pomlaskává.