Striped odrůdy

Byla jsem letos mile překvapená atraktivním vzhledem striped čili pruhovaných odrůd. Nadchly mě především Chocolate Stripes, Large Barred Boar a hlavně Blood Moon. Krásný pohled byl na odrůdu Crushed Heart obsypanou pruhovanými srdíčky. Rajčata to byla nejen velmi hezká a úrodná, ale rovněž skvěle chutnala. Takové krasavce je škoda rozvařit v hrnci na beztvarou anonymní hmotu a tak moje výpěstky ochutnalo příbuzenstvo a spousta přátel. Všichni byli samozžejmě nadšeni. Tak do mého portfolia na příští rok přibyly další zajímavé kousky a to všechny, až na drobné výjimky, jsem získala výměnou. No uvidíme. Místo už jsem nějaké našla a je taky docela možné, že získání nějakého nového vhodného pozemku, na kterém bych se mohla rajčatově vyřádit, není úplná sci-fi.

2 thoughts on “Striped odrůdy”

  1. Vypadají opravdu zajímavě. Zkusím v příštím roce také Summer of Love a Pink Berkeley Tie-Dye. Snad se na ně najde místo, semínek zajímavých odrůd mám i díky vám a výměně s kamarády spoustu, bude to ještě velmi težké rozhdování.

  2. To mi povídejte! S nedostatkem místa bojuji každý rok a manžel si už stěžuje, že kam se na zahradě koukne, vidí rajče. Pokusím se využít lehce zastíněnou plochu těsně u vody, ale koupím speciální fóliovník, který je hodně vysoký, stabilní a má možnost vykasat boční stěny. Tam by se mi mohlo vejít 50 rostlin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *