Odrůdy dwarf

Sbírky pěstitelů rajčat celého světa zaplavily trpasličí dwarf odrůdy. Taky moje ruské kamarádky tomuto boomu podlehly a to se tomu docela bránily. Mají rády co nejmohutnější rostliny obsypané plody a prostoru pro jejich pěstování mají dostatek. Ale trend je trend. Já jsem na těchto rostlinách neshledala nic převratně zajímavého, nepotřebuji miniatury na balkon či terasu a na dvoře už pracně hledám nějaký ten cm2 pro další nádoby. Ale!  Můj největší dodavatel semen se rozhodl, že se mě pokusí zlomit a jako dárek mi poslal čtyři právě dwarf rajčata. Vyhledala jsem si tedy o těchto odrůdách informace a musím konstatovat, že mě zaujaly a tak Míšovi děkuji. Rostlinkám věnuji své krásné a letos s velikým úspěchem vyzkoušené bílé nopáky a jsem přesvědčená, že jim to v nich bude slušet.

Uvažuji o tom, že bych výsev provedla o něco dříve, rostliny budou menší, kompaktní a nemusely by se na parapetu okna nijak zvlášť vytahovat. Brzy na jaře by putovaly do skleníku. Objevila jsem dokonalé skleníkové topidlo a tak ho na nich budu zkoušet.

4 thoughts on “Odrůdy dwarf”

  1. Já přitápím na jaře obyčejným elektrickým ventilátorem za 300 korun. Syn mi objednal z Číny nějaký termostat, kde si nastavím teplotu, kterou mi to pak udržuje. Ale při dnešních cenách elektřiny nevím nevím 😆😟

    1. No šak právě, čekám jakové topidlo, nejlépe perpetum mobile a ona se vytasí s olejovýma svíčkama a květináčem :-)))) No dobrá, zkusím 😉

  2. No tak mně se nejvíce osvědčily olejové svíčky přiklopené hliněným květináčem. Většinou používám zářič na plynové bombě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *