20. prosinec 2021

Vánoce už jsou těsně za dveřmi a já kupodivu stíhám. Cukroví je téměř hotovo a já do trouby občas vmezeřím i chleba a ten včerejší se mi mimořádně povedl, ale hodně jsem si vyhrála při zpracování těsta. Tentokrát zcela výjimečně je jen z bílé mouky.

Oba Minisprinty už si hoví v nopech a okamžitě ocenily živinami nadupaný substrát. Listy, které se v malých květináčích koukaly k zemi, se nádherně vyrovnaly a malé okurky se začaly zvětšovat. Během předchozího pokusu mi nějaký ten plodík občas zaschnul, ale nyní se tak zatím nestalo. Velmi pečlivě  už v zárodku vylamuji boční výhony a taky úponky, nejsou mi k ničemu a rostlině ubírají sílu. Tím, jak rostliny vyrostly do výšky, si ovšem zkomplikovaly možnost jim přisvítit a mě ještě nenapadlo řešení.

Ostatním rostlinkám jako jsou třeba papriky přisvětluji v tuto dobu zhruba 6 hodin. Zářivka má výkon 15w a při ceně 6 korun za kwh činí cena za osvětlení 0, 54 koruny denně což je za měsíc 16, 2 koruny české. Za cenu jedné krabičky cigaret já můžu svítit více než 7 měsíců. Uvažuji o koupi dalších dvou zářivek, které jsou nyní ve dvojici v akci.

Od chvíle, kdy jsem vložila první semínka paprik do výsevního substrátu neuplynul ještě ani měsíc a rostlinky si vedou skvěle. Jako vždy je nejvyvinutější Aries. Ve vaječných skořápkách vykoukly na světlo moje nové žluté odrůdy a to konkrétně Quadrato D’Asti Giallo a Midas, ale trvalo jim to 9 dní. Mám z té své okenní zahrádky radost.

4 thoughts on “20. prosinec 2021”

  1. Ahoj, stále obdivuji Tvůj elán a zapálení pro každodenní činnosti. Každé ráno se těším na další článek a pěkné čtení. Pokaždé si říkám ,,kde ta holka bere tu energii“. Tolik práce co dokážeš stihnout za den by mi trvala aspoň týden. Mám na to jednoduchou výmluvu, nejsem totiž žena abych dokázal dělat víc věcí najednou. Úplně mě zarazila ta cena za elektřinu, když máte tepelné čerpadlo. Já jakožto od listopadu nový majitel tepelného čerpadla mám elektřinu za 2,1Kč/kWh v NT a 2,8 Kč/kWh v VT.

  2. Ahoj, ta cena prý bude taková od nového roku, když nám zdraží dodavatel. Dnes je přesně taková, jak píšeš. Pro manželův klid v duši raději cenu přeženu, lépe se mu tak spí a nevytahuje mi zářivky ze zásuvky 🙂

    Pokud nebudu zapálená pro každodenní činnosti, tak jsem umřela. Když se zde delší čas neobjeví příspěvek, zbystři 🙂

  3. Já bych měl dotaz na Zdenci , u které je firmy je s tou dodávkou elektřiny, protože syn si v listopadu pořídil rovněž telelné čerpadlo a ČEZ mu nabídl cenu přes pět korun 😢

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *