Šátečky

Tělo se na zimu potřebuje obalit tukem a v dnešní energetické krizi to platí dvojnásob. Nelze se neustále zahřívat jen popíjením slivovice s medem či svařeným vínem. No a já na tom intenzívně makám a vyrábím nejrůznější pochoutky. Ta dnešní je neodolatelně mňamózní, i když tak trochu na můj styl stravování prasárna.

Uvařím velikou bramboru a rozmačkám na pyré. Přidám drobně nakrájený pór, kterého máme plnou zahradu. Krajíčky toustového chleba důkladně rozválím a naplním hromádkou brambor a kouskem mozzarelly. Okraje pečlivě utlačím vidličkou. Šátečky obalím v rozšlehaném vajíčku s trochou kurkumy a následně v drcených cornflakes. Usmažím ve vysoké vrstvě olivového oleje z pokrutin. Je to pecka!

 

2 thoughts on “Šátečky”

  1. Dotaz 😉 Nešlo by to bez obalu jen udělat v toustovači? Odpadlo by i vyrábění taštiček 😉 tam se ,,vyrobí“ samy 🙂 Dumám nad dnešní obědem 😉

  2. No já nemám toustovač, ale do toustů si můžeš nacpat cokoli. Tahle náplň je odolná vůči vytékání a to se při smažení hodí. Právě to nezdravé smažení z toho dělá takovou dobrotu. Já nesmažím moc masa, tedy skoro žádné, tak můžu zhřešit těma taštičkama.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *