27 listopad 2021

Dinosauři žili na zemi 169 milionů let a to je nesmírně dlouhá doba, poskytující obrovský prostor evoluci. Jejich vyhynutí způsobila srážka země s planetkou. Kdo vykope nás? Zničí nás asteroid, jaderná válka, supervulkán nebo epidemie?

Já jsem skoro vyhynula včera. Ráno jsem si v pohodě zacvičila a do květináčku nacpala další krásně vyklíčená semínka paprik. Vynadala jsem koťatům, která v zimovišti citrusů objevila a rozházela všechny pečlivě nastřádané slupky z cibule a vaječné skořápky. Uvařila jsem si skvělý oběd. Během chvilky došlo k dramatickému obratu. Začala mě šíleně bolet hlava a postupně se přidaly klouby a vnitřní orgány. Radiátory makaky a topilo se v krbu, bylo totálně přetopeno a já jsem se třásla pod dvěma přikrývkami zimnicí celé odpoledne až do večera. Tak hodně bolestivou noc jsem ve svém životě ještě nezažila. Úplně totožný průběh mělo moje první setkání s covidem a to na jednu podstatnou změnu, tentokrát jsem se mohla nadechnout. Pokud je to covid, tak děkuji prozřetelnosti se nechat očkovat, protože průběh je sice hodně nepříjemný, ale dá se dýchat.

Opět jsem dospěla k názoru, že je potřeba si užít každého dne a občas si udělat nějakou tu radost. Tuhle disciplínu já ovládám bravurně.

Původně jsem si chtěla koupit pouze teploměr do půdy, abych mohla sledovat, jak pracuje moje podzemní topení ve skleníku. Ovšem listovala jsem v nabídce dál a motivační poznámky typu – objednáte-li za tuto částku, budete mít dopravu zdarma a přidejte ještě nějakou kačku a dostanete jeden balíček navíc, na mě vždy zapůsobí. No a tak mám spoustu užitečných drobností pro svoje rostlinstvo. Všechny tyto přípravky si dokážu vyrobit sama, ale neodolala jsem. To by v tom byl čert, abych neměla nehezčí rostlinstvo široko daleko 🙂

Jdu si uvařit silný zázvorový čaj, pokud se ovšem dobelhám do kuchyně. Když tak mám židli na kolečkách.

8 thoughts on “27 listopad 2021”

  1. Ahoj. Co ti to za hnusnou chorobu zas podráží nohy? Držím palce, ať to co nejdříve odejde. Máš recht, kdo by se s těma všema lektvarama patlal, když si je může koupit a ještě k tomu v tak nádherných obalech 😉

    1. Když mě to patlání docela baví, ale neodolala jsem. Je to všechno velmi EKO a to mě baví. Navíc koncentrovaný vápník a hořčík se hodí vždycky.

  2. Nestraš, fakt máš covida? Nestraš! Dopr…viděla jsem naše čísla a to vypadá, že nás tady za chvíli obtáhnou ostnatým drátem 🙁 A ty to ještě pohnojíš 😉 Víš, kde jsi k němu přišla? Co muž? Počkej, počkej…synátor měl být doma jsi psala?!?

    1. Antigen? A jak dlouho máš příznaky? Ten to dokáže rozpoznat až po 5 dnech. Tom si ho taky udělal před skoro dvouma měsícema, jenže hned třetí den, protože mu nebylo dobře a negativní. Ale stejně si myslím, že to covid byl, protože se nakazil první on, za dva dny v autě s náma moje mamka a za týden já. Mamka nebyla nemocná asi 30let, já 15, takže fakt podezřelé. Byli jsme všichni doma, v ,,karanténě“, ale na testech ne, takže nevíme, mamka je očkovaná.

  3. Bez PCR testu nemozes vediet, ze to nie je Covid, ten priebeh je dost typicky. Minimalne 1/3 mojich pac. Ag negat je PCR pozit. Kombinacia prekonal Covid, ockovany a zase Covid, nie je vynimocna, ale priebeh je zvacsa lahky.
    A uz sa cpi 1000mg C, 2000j D vit a Zinok. Teplotu meraj 3x denne.
    Ak by boli problemy, pis mi do emailu..
    Katka

    1. Nemyslím, že Jana by byla někdo, kdo trpí nedostatkem vytamínů. Nemoc je potřeba léčit, zvláště v této době. Takže se Jani dej do kupy a hlavně se co nejvíce vyvaruj pohybu v tomhle mokrém marastu. Toto je nejhorší období jaké může existovat. Teploty okolo nuly, mokro, syrovo, inverze, všude okolo nachrmlaní lidé i nelidé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *