Štrůdl

Tak na tažený jablečný štrůdl jsem já machr. 350g hladké mouky prosiju do misky. Do zhruba 3dcl sklenice vyklepnu vajíčko, přidám lžičku octa, zhruba 20g oleje, špetku soli a doplním teplou vodou. Tuto směs naleju do mouky a vypracuji těsto nejprve v misce a pak na vále, nemělo by se lepit. Nahřeju na plotně hrnec a přiklopím jím na půl hodiny těsto. Bochánek rozdělím na dvě poloviny a na pomoučené utěrce ho co nejvíce vytáhnu. Těsto potřu rozehřátým máslem a posypu drcenými cornflakes nebo piškoty. Rozprostřu strouhaná jablka, přidám rozinky, ořechy, skořici, cukr, půl sáčku pudinku a pomocí utěrky zamotám. Peču do zlatova při 180°C. Závin lze před pečením potřít vajíčkem nebo máslem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *