4. říjen 2021

Začínám připomínat naši starou zasloužilou dodávku Mercedes Vito. Pokud nechcípnu hned ráno a podaří se mě nastartovat, pak jedu celý den. Včera jsem nastartovala. Děsně mě tedy vytáčel nechutný vichr, ale nenechala jsem se rozhodit a zvládla spoustu práce. Pomalu a velmi nenápadně si chystám plochu 3,7 x 6m a to je na naší zahradě veliký problém. Natož aby na ni dostatečně dlouho svítilo sluníčko. Tak jsem vyhledala pilku a pokácela jeden vysoký keř bezu, který se zbytečně rozrůstal v rohu zahrady a začal obtěžovat ostružiny. Při pohledu na tak úžasný materiál jsem dostala nápad a do hmyzího hotelu přibyly nové pokoje a ty mají opravdu kvalitu na pět hvězdiček.

Do obou kompostů a to loňského i letošního jsem nanosila 100l vody. Je sucho a já nemůžu riskovat, že mi kompost do jara nevyzraje, už se mi to jednou stalo. Dokud je ještě dostatek zelené hmoty, tak budu vyrábět zákvasy a podporovat tak v činnosti užitečné mikroorganismy. Požádám sestru, aby mi sbírala suché pečivo, u nás se nevyskytuje a pokud ano, tak se spotřebuje a já nemám suchý ani kousíček kůrky. Další spoustu vody dostala půda ve skleníku a nopové válce na dvoře. Bez vody nezůstaly ani vyvýšené záhony. Večer už jsem konev nemohla ani vidět.

Do sklenic jsem nacpala obsah sušičky a rajčata se mi vešla do čtyř sklenic. Vypadají a hlavně chutnají skvostně. Ještě jsem malinko vyladila nálev a přestože už jsem takovým způsobem zpracovala spoustu kilogramů rajčat. tak mi doma nezbylo skoro nic. Na tuto delikatesu se stojí dlouhá fronta.

Ten vítr byl vážně únavný a tak jsme  si spolu s kočkami dopřály i chvilku odpoledního klidu. Večer jsem pak nachystala k odeslání spoustu semínek rajčat, páč tomatofilové jsou netrpěliví.

Uragán mlátil žaluziema na oknech celou noc a já se budu bát kouknout pod asiminu. Je veliká škoda, že nemám přístroj pro lyofilizaci, to by byl geniální způsob zpracování těchto banánů a vlastně všeho ovoce. Já nad tím snad budu uvažovat. V počátcích svého podnikání jsem tak vymražovala svůj geniální produkt a to kolagen, porazila jsem tím tenkrát konkurenci.

2 thoughts on “4. říjen 2021”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *