6. říjen 2021

Docela se dnes ochladilo a celý den prská, k podzimu tahle tmavší nálada patří a je to mnohem příjemnější, než několik dní šíleného uragánu. Venku je pobyt nekomfortní. Jo kdyby člověk vlastnil nějaký veliký profesionální skleník nebo fóliovník, to by se to uvnitř pracovalo. Nachystala bych si hromadu kvalitního substrátu do zásoby. Na jaře vždy hudruji, že kompost je ještě zamrzlý a já nemám do čeho přesazovat sazenice paprik. Blíží se listopad a já koncem tohoto měsíce už pravidelně vysévám část paprik pro ranou sklizeň. Jen doufám, že najdu pečlivě zabalená a uložená grow světla. Zatím si nevzpomínám, kde jsou.

Tento čas je vhodný k hledání nových odrůd rajčat. Moje ruské kamarádky sběratelky už hodnotily letošní novinky a já jsem si vybrala. Mám rovněž spoustu nových kontaktů a to až do Indie. Při brouzdání na netu člověk objeví spoustu zajímavostí a mě zaujalo, jak krásně se dají nazdobit plátky mého oblíbeného knackebrotu. Už se těším na svačinku.

Sušička stále jede  a už máme usušená rajčata, ryngle i broskve. Chystám se na jablíčkové křížaly. Ježíšek mi přinesl strojek, který jablko oloupe a nakrájí na kolečka. Vichr skoro všechnu úrodu sklidil a já budu mít po večerech co dělat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *