21. říjen 2021

Je zcela běžné, že nemůžu najít zahradnické nůžky. Myslím velmi často na několik věcí najednou a kam tento tak potřebný nástroj zaujatá nějakým jistě důležitějším problémem odložím, mi vypadne z krátkodobé paměti. Teď mám podezření, že ony nůžky se nacházejí v černém pytli s rychlokompostem a bakterie se marně snaží je převést na probiotika.  Nyní mám ovšem prostředek, který uvede moji neustálou roztržitost do patřičných mezí. Rostlinka se jmenuje Brahmi a věnoval mi ji kamarád. Že bych si na něco důležitého nevzpomněla? Aha! Totálně jsem zasklila svátek všech Petrů a Pavlů.

Brahmi je drobná indická bylinka, která je už více než 3000 let součástí Ajurvédské medicíny a pyšní se skvělým působením na naší centrální mozkovou a nervovou soustavu. Brahmi dokáže zvýšit míru paměti, pomáhá zvládat každodenní stres, zlepšuje prokrvení periférií, zlepšuje koncentraci a díky svým látkám projasní den a zažene deprese. Já jsem dvě mrňavé rostlinky v květináčkách bez zájmu odložila do nádoby s tomelem. Rostlina je to prý vodní a tak se divím, že při mé docela liknavé zálivce z ní něco vyrostlo. Nechovala jsem se k ní vůbec uctivě a ona si pozornost rozhodně  zaslouží. Výhonky ostříhám, usuším a budu si vařit čajík. Budu žít bez stresu, můj mozek bude neustále ve formě a zahradnické nůžky na svém místě.

Včera mi udělala radost pošťačka, která mi předala obálku se semínky rajčat. Vybrala jsem si novinky pro příští sezónu na pěti místech a dvě zásilky už mám doma. Jako každý rok budu mít problémy s místem. Chodila jsem s pásmem po zahradě a konečně objevila vhodnou plochu 6,1 x 3,7m. Má to ovšem jeden malinký háček, vchod do onoho plánovaného přístřešku si budu muset vystříhat v plotě od řeky 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *