14. říjen 2021

Podzimní počasí mám ráda, ale musím přiznat, že včera se mi ven vůbec nechtělo. Měla jsem snahu začít likvidovat odplozené rostliny rajčat na dvoře, ale moje předsevzetí se rozplynulo. Občas dvůr zasypaly kroupy, aby za okamžik vysvitlo sluníčko, které ale bylo hodně zubaté a moc nehřálo. Na příjemné teplotě ve skleníku ovšem zásluhu mělo velikou. Přeskládala jsem citrusy a tím pádem jsem se dostala do zadní části ke zralým fíkům a ty byly za odměnu.

Sklidila jsem poslední plody odrůdy Gargamel, která začala dozrávat ze všech indigo odrůd jako první a sezónu uzavírá. Rajčátka jsem použila při přípravě oběda a šokovala mě jejich sladkost. Některá rajčata už v tuto chvíli chutnají vodnatě a mírně sterilně, nikoli Gargamel. Tato odrůda má malinko pevnější slupku, takže se skvěle vozí na dovolenou a dobře skladuje. Taky by zřejmě hezky dozrávala doma na parapetu, ale u mě všechny plody vyzrály na rostlině. Velmi spokojená jsem rovněž s odrůdou Pascal de Picardie, která je nezmar a stále dozrávají další kousky. Chuť je rovněž velmi intenzivní. Je docela fajn sklízet rajčata společně s citrusy. Neuvěřitelně krásná jsou na řezu rajčátka Everett’s Rusty Oxheart a ty barvy s podzimem krásně korespondují, chuť je excelentní a plody nepraskají.

Moje oblíbená ruská firma Aelita má spoustu novinek, něco každopádně objednám  a už dumám, jak skloubím všechny plánované novinky s těmi letos úspěšnými odrůdami. No bude to oříšek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *