Včera jsem si k večeři připravila naprostou kulinářskou pecku a okamžitě jsem se začala zajímat o odrůdy rajčat vhodné na plnění. Dokonalejší pokrm, ve kterém mají hlavní roli rajčata, jsem ještě neochutnala a přitom jde o velmi jednoduchý recept. Výsledek chutná nadpozemsky a navíc krásně vypadá.
Chvilku jsem uvažovala o tom, kde je u rajčete spodek a kde vršek. Rozhodla jsem se, že za spodek budu považovat část u stopky.
Seřízla jsem spodek rajčete odrůdy Santa Cruz Cada a vydlabala vnitřek. Rajčátka jsem špičkou na tu část posadila, aby byla stabilní. Nakrájela jsem mladý pórek ( lahůdkovou cibuli) a vsypala dovnitř. Přidala jsem kousek ementálu (mozzarelly) a velmi opatrně vyklepla vajíčko, které jsem osolila a opepřila. Vajíčko jsem zasypala strouhaným ementálem a na efekt ozdobila několika lístky oregana. Roztomilou zapékací misku jsem vymazala olivovým olejem a šoupla i s rajčátky do trouby na 25 minut při 200°C.
Výsledek tohoto mého snažení byl naprosto famózní a s trochou delikatesní majonézy dokonalá gastronomická bomba. Olivča má rok a já toto drobné pohoštění připravím pro gratulanty. Vhodná rajčata už mám nachystaná. Napadá mě ještě malinké vylepšení a já přidám nadrobno nakrájené sušené rajče.
Ano robievam takto zapečené Burgess Stuffing aešte trocha parmazánu navrch.
Pěkný den,
doporučuji variantu rajče + camembert + rukola.
Milan Číha
Milá Jano,
zkoušeli jsme s maminou i variantu se sýrem Gorgonzola a výsledek jedinečný, luxusní snídaně i večeře
Miloš