Chocolate Stripes

O tomto rajčeti jsem vůbec neměla v plánu psát a tak mám jen velmi málo obrazového materiálu, dokonce i na moji dlani je v kolektivu, ovšem ve VIP kolektivu. Tato odrůda je původem z Ameriky a na trh byla uvedena v roce 2007 a v tu dobu jsem já rajčata znala pouze z obchodních pultů.

Vysela jsem jedno semínko, vyrostla rostlinka a okamžitě zapadla mezi spoustu přísad a je s podivem, že u mě zůstala. Vysadila jsem ji do paletového boxu pod smutnou vrbu a jako první ji totálně ožrali slimáci. Ti slizouni nechali jen holý stonek bez jediného listu a ještě celý ožužlaný. Rostlinku jsem nevyhodila, ona vytlačila tři nové krásné výhony a přidala i několik plodů. No a teprve krása těchto rajčat připoutala moji pozornost. V Americe je odrůda vysoce ceněna co se chuti týče a já jsem taky hodně spokojená. Skvělá chuť, exkluzivní vzhled a to i na řezu mě dostaly. Možná jen produkce nebude nijak oslnivá, ale to já vzhledem k tomu, čím si u mě rostlina prošla, nemůžu zodpovědně posoudit. Rajče si ovšem vysloužilo pro příští rok umístění na VIP záhonku na dvoře a že o tato místa bude bitva.

Rok 20022. Jednu rostlinu této skvělé odrůdy jsem umístila do foliovníku. Nevyrostl opět žádný obr, ale plodů už bylo dostatečné množství a tak jsem spokojená.

2 thoughts on “Chocolate Stripes”

  1. Hezký den,
    chtěla jsem se zeptat, jak postupovat v případě, že bych si chtěl pořídit semena ruských rajčat (nabízená v měsíci srpnu). Je to ještě možné? Díky L.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *