6. září 2021

Rána už bývají docela chladná, ale já spím pořád stejně tvrdě a zatím bez čepice a rukavic. Pokud vychází sluníčko, tak je vše v nejlepším pořádku. Velmi příjemné je vypít si ranní čaj ve skleníku, jehož osazenstvo se radikálně změnilo. Interiér zabraly citrusy a pomalu i fíkovníky. Papriky ovšem předvádějí skvělou formu a pokud člověk nahlédne doprostřed toho zdravě zeleného pralesa, objeví spoustu krásných plodů.

U zadních dveří stále plodí Vaše Blahorodí a v rohu vytrvale předvádí krásná rajčátka Alfonse a před ním Jack Pot. Tyto tři hybridní odrůdy firmy Partner jsou do skleníku naprostý ideál a firma to přesně tak měla v úmyslu. Alfonse začal plodit jako úplně první a skončí jako poslední. Pro příští sezónu do svých 15 nopových ohrádek umístěných nad podzemním vytápěním umístím osm rostlin papriky a z rajčat čtyři Alfonsy a tři Jack Poty. Tato rajčata totiž pod polykarbonátem skvěle chutnají. V prostřední uličce je doplní Vaše Blahorodí, Kotja žlutý i růžový, La Mur, Věra, Ira a Elizavet, tedy kompletní sestava od Partnerů.

Levou stranu pak věnuji okurkám. Jediný můj letošní exemplář odrůdy Minisprint je stále ve formě a plodí. Máti už u nás ukončila svůj prázdninový pobyt, tak jsou teď všechny okurky moje a měl tu čest ochutnat i manžel.

Jdu si ven vypít kafe a nasávat sluníčkovou energii.

1 thought on “6. září 2021”

  1. Tak to nevím, jestli bych dala spánek venku, uvnitř sice také nemohu dýchat ve společné ložnici, (jsem hrozná, při zavřeném okně se dusím …)ale máme naštěstí v domě i jiné prostory po rodičích , které využívám…
    Rozumím, časy se mění a to jsi mnohem mladší… 🙂
    Krásné dny přeji 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *