5. září 2021

Nádherná letní sobota se včera povedla a neděle vypadá taky nadějně.

Ve vinohradu nám krásně zrají hrozny a my bychom si mohli vyrobit i nějaký ten litřík burčáku. Vitamínu B není nikdy dostatek. Opět jsou letos hrozny vypěstovány organicky, tedy bez použití jedů jak ve formě postřiků nebo jako herbicidy. Trávník mezi řádky je sečen a používán ve formě mulče. Listy nejsou tak zářivě zelené. jak mají sousedé, ale my pěstujeme révu kvůli plodům a nikoli listům. Jediné, co jsem manželovi povolila je Bordeauxská jícha a úplně to stačilo. Střapce jsou nádherné bez poškozených kuliček jak chorobami tak hmyzem. Radost konzumovat.

Stále hezké jsou šarlatové fazole. Konečně jsem našla místo pro pěstování, které jim plně vyhovuje. Pnou se po kovovém oblouku mezi dvěma paletovými boxy a tvoří krásnou bránu na cestičce ke skleníku. Celé léto bohatě kvetou a nějaká úroda taky bude. Možná tentokrát na dvě fazolové polévky a jeden salát.

Krásné sluníčkové počasí vyhovuje rajčatům, u kterých dozrávají i ta nejvyšší patra. Příkladem buď Datlo, které je pěstováno v air-pot květináči a to dokonce na tři výhony. Plody jsou ve výšce více než dva metry a chutnají dokonale, možná až příliš sladce, takový mlsek pro děti. Už jsem si vyhlídla nové místo pro zastřešený záhon, tak snad mi to bude schváleno. V tom případě mě čeká boj s metrovým plevelem. Chce to velmi vydatnou snídani.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *