30. srpen 2021

Pomalu mi docházejí semínka drahých ruských hybridů, které pěstuji výhradně na sušení. Letos si tak hraji s generacemi F2. Vybrala jsem tedy semena z plodu odrůdy Carskoje Iskušenie, které svým tvarem připomíná San Marzano, ale to je z podobností vše. Plody ruské odrůdy nikdy netrpěly na nekrózu květního konce, dozrávají mnohem dříve a produkce je nesrovnatelně vyšší. S výsledkem experimentu jsem velice spokojená. Rostliny F2 jsou vysoké, bujné, zdravé a vyprodukovaly spoustu nádherných plodů-

Další odrůdou, kteréžto semínka jsou drahá a zbylo mi jen jedno jediné, je můj oblíbený Buffalosteak. Mně se ta F dvojka letos líbí snad ještě více, než originál. Rostlinu jsem umístila do ne úplně ideálních podmínek, ale ona si s tím elegantně poradila a ukázala spoustu krásných a mimořádně chutných plodů. Jediný rozdíl mezi originálem a generací F2 je malinko menší uniformita plodů, ale to mi tedy vůbec nevadí.

Nejprve jsem byla zklamaná z toho, co předvádí F2 generace bulharské odrůdy Rugby. Jeden plod jsem si vzala na návštěvě u Evy. Finální výsledek mě ovšem docela zaujal. Patrně došlo ke křížení s nějakým masitým růžovým nebo červeným srdcem a tak sklízím poměrně veliká, zajímavě růžová, podlouhlá a hodně masitá srdce s velmi malým množstvím semen. Všechna jsem je zatím usušila a s výsledkem jsem spokojená.

Pro příští rok opět plánuji výsevy F dvojek a zase to budou odrůdy na sušení. Letos mě velmi příjemně překvapila Vikusija a tak už mám vybraná semínka z prvního a nejkrásnějšího plodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *