9. červenec 2021

Včera jsem dlouho do večera a to až do úplného setmění seděla na dvoře se sklenicí piva a užívala si nádhernou atmosféru. Nikdo mě neobtěžoval a mám na mysli žíznivé komáry a jiný nepříjemný hmyz, naopak nádherně koncertovali cvrčci. K dokonalosti večera už chyběly jen světlušky. K mé veliké radosti začalo pršet a já jsem vzorně sklidila polstry na všech židlích. Zbytečně, spadly tři a možná jen dvě kapky.

Mezi rajčaty na dvoře mi rostou dvě dýně, které se vysemenily samy. Jejich nádherné zdravé listy jsou indikátorem toho, že zemina v mých vyvýšených záhoncích je velmi slušně výživná. Tato situace mě přivedla na myšlenku, že bych takovým způsobem mohla příští rok pěstovat melouny. Šlahouny bych vyvedla na vyhřátou dlažbu. Včera jsem tento nápad probírala s melounovým odborníkem Mirkem a on byl pro.

Ve skleníku se snažím opylovat žluté melouny a daří se mi to jen na 50 %, čehož jsou důkazem plody melounu Piel de Sapo. Nevadí. Pokud by dozrály na rostlině jen tři plody, byla bych spokojená. Malý melounek vodní už povýšil z velikosti golfového míčku na tenisák.

Nádherně kvetou Yuky. Mám dvě rostliny a jedna vyhodila tři květenství a ta druhá u jezírka dokonce pět. Krásu a naprostou nenáročnost těchto rostlin obdivuji.

Některá rajčata už přesáhla výšky 2,3m i při vedení na dva výhony, stonky mají i v této výšce neobvykle silné a květenství bohatá a plnohodnotná. Počet plodů na vijanech jsem nekompromisně zredukovala na maximálně 5 až 6 kousků, aby se mi vijany nelámaly a plody byly dobře vyživené a dostatečně veliké. Jako příklad může slouži exotický Rebel. S. Prime.

Hurá!!!  Prší!!

Hm, tak tentokrát se podařilo spadnou kapkám deseti a už opět vykukuje sluníčko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *