8. červenec 2021

Vedro jak na Sahaře a taky takové sucho. Po pravidelné ranní obchůzce zahrady jsem objevila prostor pod rynglí posetý spadlými plody. Chybí voda. Včera večer jsem nahnala manžela, aby zalil naše krásné „vítězné“ oblouky černých malin Black Jewell, které se letos tedy vytáhly. U plotu nám rostou tři keře a jsou totálně obsypané krásnými plody. Včera už byly hodně zvadlé.  Začíná plodit náš poněkud zahuštěný a nepřehledný porost krásných malin Glen Ample. Kdo je trpělivý a ležící šlahouny obsypané zrajícími plody si nazdvihne, je odměněn krásně velikými a sladkými malinami. Koncentrace chuti v drobném ovoci je jeden z kladů onoho suchého počasí.

Zběsile se rozplodily všechny borůvky. Krásné veliké plody odrůd Chandler, Hardyblue a Duke dávají zapomenout na drobné borůvky Alvaru, ale ty jsou zase dokonale vychucené.

Skvělou a ničím neředěnou chutí disponují dozrávající rajčata na dvoře. Ještě loni mi při zálivce stačila na deset rostlin jedna 10l konev. Letos dávám ke každému rajčeti minimálně 5l při každém zalévání a jim se to velmi líbí. Rostliny jsou velmi vysoké, listová plocha obrovská a plody jsou tak krásně schované před žhavým sluncem. Náš ze všech stran chráněný dvůr je nyní hodně rozpálený a bezpečně se zde pohybovat  je možné pouze v brzkých ranních a pozdně večerních hodinách. Ovšem díky mé intenzívní zálivce se zatím nic neupeklo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *