7. červenec 2021

Včera se mi podařilo uzmout zahradní hadici, do které vhánělo vodu čerpadlo ponořené do Veličky. Než mi byla zabavena, tak jsem stihla velmi důkladně zalít všechna rajčata v paletových boxech a docela dlouho jsem vodu stříkala na strop skleníku, z něhož jsem vytvořila deštný amazonský prales. Všechno rostlinstvo vypadalo potěšeně.

Můj vodní melounek se žlutou dužinou Primagold už dosáhl velikosti golfového míčku a o opylování dalších tří  jsem se pokusila. Výsledek je zatím nejistý, ale jsem optimistka. Okurku Minisprint už vedu pod stropem a velmi intenzívně zalévám. Plodů má spoustu.  V rohu skleníku neustále krásně plodí rajče Alfons a přidal se k němu i jeho stájový kolega Jack Pot. Z chuti Alfonse jsem stále nadšenější, Jack Pot nechávám ještě důkladně vyzrát. Mám velikou radost z atraktivních plodů odrůdy Amur Tiger a ony už se začínají vybarvovat. Se zvědavostí okukuji rajčata Čokoládový zajíc, která mají být taky žíhaná a přitom hodně tmavá.

Rajčata na dvoře v bílých nopových válcích rostou velice intenzívně a mimořádně bohatě plodí. Pečlivě plody sleduji, zda se na nich nezačíná tvořit suchá hniloba květních konců, podmínky jsou pro tuto fyziologickou poruchu ideální. Zatím je vše v pořádku, až na odrůdu Odat v kostce otoč a sázej. Kostky jsem umístila na jižní stranu před dům a zemina se v nich přehřívá. Včera už jsem je zakryla bílými tričky, která mi nakonec stejně ufouknul vítr.

Dnes to vypadá na pořádný pekáč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *