28. červen 2021

Moc děkuji našim fotbalistům za včerejší neskutečný zážitek. Hráli fantasticky a ještě k tomu dokonale vypadali. Takové množství fešných chlapů v našem národním mužstvu nepamatuji.

V posledních dvou sezónách vždy vyberu semínka ze zakoupených svačinových španělských paprik a pokaždé jsem spokojená. Vyroste vždy to, co očekávám. Papričky jsou krásně oranžové a velikost je tak akorát na plnění sýrem a sušenými meruňkami. Je to veliká dobrota.

Velmi pečlivě pozoruji svá nádherná rajčata, zda se u nich náhodou nevyskytne nějaký ten zdravotní problém. Odrůd rajčat je několik tisícovek a já si myslím, že spousta z nich je totožných. U mě na záhonku roste brazilská odrůda Santa Cruz Cada a o kousek dále De Barao Red. Ty rostliny jsou úplně stejné, jako jednovaječná dvojčata. Mají naprosto stejný způsob růstu i tvar plodů a jako jediné dvě rostliny vynikají mnohem světlejší barvou listů ve srovnání s rostlinami v jejich blízkosti.

Nezaměnitelné jsou ovšem odrůdy jako je atraktivní Rebel Starfighter Prime, ve zralosti krásně hnědý Cuban Pepper Like Black a velmi zajímavě vypadají už nyní cherry rajčátka Antho Weiss Cherry.

Včera mi došla trpělivost se skleníkovou džunglí a dvě třetiny zelené hmoty jsem vystříhala a vyhodila na kompost. Každé rostlině jsem nechala první dva vijany a ostatní, které byly stejně nekompletní díky nedokonalému opylování, jsem odstranila. No a jsem spokojená.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *