10. červen 2021

Krásné teplé a slunečné dny pokračují a oceňují to taky papriky, které jsem vysvátkovala ze skleníku ven. Hezky dozrávají a zároveň mají nachystáno na další vlnu kvetení. U některých jsem ovšem vyštípala jen dvě patra květů a to bylo málo, nechala jsem se unést představou rané úrody a rostliny nejsou mohutné podle mých představ. Po sklizni první úrody to doufám doženou.

Začínají kvést šarlatové fazole, které jsem nacpala do boxů s rajčaty. Rostlinky bleskově odrostly útokům slimáků, kterým jejich spodní listy hodně chutnaly. Těším se na dlouhé zelené lusky.

V zadním a naprosto nepřístupném rohu skleníku dozrávají velmi sympatická rajčátka ruské odrůdy Alfons F1. Je téměř nemožné je vyfotit a jak je sklidím, to netuším. Jednu rostlinku pěstuji v bílém nopu a musím říct, že jsem naprosto nadšená. Skvělá velmi krásná a hlavně produktivní odrůda.

Katka si pochvalovala rajče Pink Siberian Tiger a já s ní souhlasím. Ze semínek mi vyrostly mohutné sebevědomé rostliny a velmi bohatými květenstvími a jako jedny z prvních ukázaly spoustu plodů.

Jdu zalévat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *