22. květen 2021

Chtěla bych moc poděkovat svým šedým mozkovým buňkám, jak s oblibou říkává Hercule Poirot, že přikázaly mému totálně vyčerpanému tělu vstát a projít se po zahradě. Dokonce jsem po návratu dokázala nezapadnout znovu do vyhřáté postele. Jsem neskutečně vyčerpaná díky obrovskému pracovnímu vytížení a negativní reakci mého organismu na očkování proti covidu. Při pohybu mám pocit, že za sebou táhnu nějaké hodně těžké břemeno.

Jsem smutná z toho, že mi totálně vymrznul obrovský fíkovník. Domnívala jsem se, že už je natolik zkušený, že k tomu nikdy nedojde. Budu spoléhat na to, že znovu obrazí od kořenů, ale tím pádem začínáme opět od začátku. Stejně dopadly dva fíkovníky pěstované v nádobách ale již hluboko zakořeněné v zemi.  Velmi neochotně se budily rovněž rostliny v květináčích, ale už je vše v pořádku. ǔroda letos zřejmě nebude žádná.

Je velmi zvláštní, že některá  rajčata zasazená do substrátu „otoč a sázej“ začínají projevovat nedostatek železa. Očekávala bych, že zemina určená speciálně pro pěstování rajčat bude lépe vybalancovaná co se týče pH. Řešení je naštěstí docela jednoduché. Stačí okyselit zálivku kupříkladu kyselinou citronovou, železo se uvolní z nerozpustných solí do formy chelátu a vše bude OK.

Očekávala jsem dodání bílé nopové folie, ale nestalo se tak. I tak mám tolik práce, že nevím, kde začít.

4 thoughts on “22. květen 2021”

  1. Tak tohle vysvětli mému zaměstnavateli. Všichni naši brigádníci prý maturují, takže všechny směny musíme odtáhnout my, kmenoví zaměstnanci. A lidi neskutečně nakupují, jako by hrozila nějaká apokalypsa. Neodpočineme si ani sekundu a ještě ty šílené respirátory. No a doma obrovská zahrada.

  2. Jani, ja by som radšej striekla na list Ferovitom, alebo ešte lepšie biologickým podporným prostriedkom aj na odolnosť Ferrum oil ( obsahuje o.i. i kyselinu citrónovú) Substrát by mal byť dobre vybalancovaný, na príčine je túto „jar“ hlavne chlad a železo a iné mikroelementy si nedokážu rastliny teraz dobre z pôdy čerpať.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *