21. květen 2021

Dnes jsou v datu dokonce dvě moje oblíbení jednadvacitky. To je šance, že bych mohla přežít, ale už jedu na rezervu.

 

Včera večer jsem se podělila se slimáky o pivo a kelímek jich byl do rána skoro plný. Bohužel jsou mezi nimi taky abstinenti a ti mi sežrali střed u jedné nádherné cukety a dokonale ojeli jedno z mých čerstvě vysazených rajčat. Byla to zrovna docela vzácná odrůda a já mám jen jeden exemplář. Snad ukáže nějaký zálistek, ale je fakt ve stavu dezolátním.

Rajčata ve skleníku rostou až příliš hekticky a kdyby mi nešlo o čistotu odrůd pro semenaření, tak je ve skleníku pěstovat rozhodně nebudu. Dala bych tam více prostoru okurkám, paprikám a žlutým melounům. Rostliny venkovní naopak čučí a vyhlížejí lepší počasí. Dnes ráno tedy byla slušná kosa.

Velice hezky vypadají rajčata vysazená do otočených pytlů se substrátem. Nerozhodil je ani neustálý přísun vody, do těch malých čtverečků se jí moc nevešlo. Vysazovala jsem malinké a tenké rostlinky a ony nádherně zesílily. Jsem s touto investicí velice spokojená. Jen musím vymyslet, jak budu rajčata uvazovat, zřejmě pořídím kari síť.

Vaše Blahorodí, se kterým nejprve dlouho cloumal vichr a pak padaly hektolitry vody, ukazuje svůj charakter. Nic ho nerozhodí a vypadá dokonce lépe než kolegové ve skleníku a má více plodů a to výrazně větších. Rostlina roste v poměrně malém textilním květináči, ale je kvalitně živená.

Spousta vody naopak prospěla zelí, květáku a salátům. Nic je nežere a jsou krásně čisté.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *