28. duben 2021

Můj venku vysazený otužilec Vělikosvětskij zvládl už dvě mrazivé noci v pohodě. Tak jsem mu vybrala nevěstu. Vedle jsem vysadila odrůdu Pokrasněvšaja Něvěsta a to je fakt kočka 🙂 Další skvělá ověřená ruská odrůda na sušení. Ve dvou se to lépe táhne. Ovšem uznávám, že při péči o rajčata mám zdatnou pomocnici. Kameny jsou večer krásně vyhřáté a kočka se na ně chodí vyhřívat.

Ve skleníku už to konečně začíná vypadat podle mých představ, ale dá mi to spoustu práce. Z plánovaných 16 rostlin rajčat už jsem vysadila 12. Na zadních rostlinách, které byly vysazeny nejdříve, je krásně vidět, jak jsou s tímto způsobem pěstování spokojené. Při vstupu do skleníku zaujmou na první pohled svoji krásou rostliny Kozula 14, Alfonse F1 a Vaše Blahorodí. Cherry odrůdy ve středové uličce v zapuštěných kyblících už jsou hodně vysoké a nutně je musím uvázat. Při pracích ve skleníku je potřeba být ve velmi nepříjemném předklonu a stejně mám otlučenou hlavu od zavěšených truhlíků.

Konečně mám dostatek posečené trávy a můžu postupně namulčovat veškerou volnou plochu mezi rostlinstvem. Tráva je v nízké vrstvě a tak nebude probíhat fermentace, ale krásně uschne a bude se mi po ní báječně chodit. Velikou fermentační duchnu ovšem vyfasovaly cukety. Tady počítám s vysokou teplotou a pak během zalévání v uvolňování potřebných živin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *