1. duben 2021

Občas mně někdo požádá o tip na nějaké pro přírodu šetrné hnojivo na rajčata. Já si tedy všechna hnojiva vyrábím sama, ale docela mně zaujalo hnojivo Natura od firmy Agro. Já s úspěchem používám zeminu právě této značky a dokonce bych tento přípravek měla chuť vyzkoušet. U nás v Albertu ho nyní máme v akci za slušnou cenu.

Většinu mého volného času mi zabere výsadba rajčat do skleníku. Pro dvě sazenice jsou zapotřebí vrchovatá kolečka substrátu, takže neustále prosívám a míchám a sázím. Na jednu půlku skleníku se mi vejde 15 rostlin a já jsem zatím vysadila deset. Pro jistotu si sem vložím jejich obrázky a to přesně tak, jak jsou rajčata umístěná. Jmenovky už jsou někde fuč. Ventilátor úspěšně žene teplý vzduch do země a teplota se krásně zvyšuje. Jsem spokojená.

Vyklíčila mi všechna semínka melounů a já se z toho včil po…! Mám celkem šest odrůd a je mi líto krásně naklíčená semínka vyhodit. Zasadím je, vypěstuji rostlinky a přebytky rozdám.

Okurka Minisprint stále vegetuje na okenním parapetu a hezky plodí. Kdybych měla tak tři rostlinky, tak máme okurky pro celou rodinu. Příště!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *