30. leden 2021

Rostlinky paprik moji drožďovou zálivku přijaly s nadšením a vypadají nádherně. Kdyby ještě občas vysvitlo sluníčko, tak by to nemělo chybu. Téměř všechny už míří do květu a tak jsem vzala manikurové nůžky a všechny korunní kvítky odstranila. Názory na odstranění korunního kvítku se různí, ale já nechci, aby rostlinky všechny svoje síly vrhly do tvorby prvního plodu, který by byl sice krásný, ale stál by papriky mnoho sil. Já naopak odstraňuji květy ještě minimálně ve dvou patrech a snažím se vypěstovat silné rostliny, které se mi odmění bohatou úrodou.

Jako jeden muž vyklíčily papriky Palermo a čtyři jedinci mi budou stačit. Tato odrůda je nesmírně úrodná a já plánuji všechny plody naložit do olejového nálevu a ty menší naplnit sýrem.

První rajčátka vysetá do skořápek už jsem přesadila a nechala jsem se inspirovat jedním videem, kde borec všechny svoje kontejnerové rostliny mulčoval drcenými skořápkami. Tolik materiálu sice nemám, ale rozhodně vyzkouším.

2 thoughts on “30. leden 2021”

  1. Zdravím,
    skořápky mě také zaujaly, ta terasa co ji sleduji je Home & Garden, jen mi moje překladače tvrdí, že ta řeč neexistuje…ani vietnamština, ani thajština……, ale nápady skvělé
    Ty třešňové rajčátka co nám dali do Zahrádkáře už jste někdo měli?

  2. Dobré ráno, já myslím, že je to thajština, ale netřeba znát jazyk, dá se to pochopit 🙂
    Mám dojem, že jsem někde zaznamenala, že cherry odrůda přidaná k Zahrádkáři je Charmant F1 a to je skvělé rajče, už jsem pěstovala a popsala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *