Dnes jsem si přivstala, abych při nízkém nočním tarifu stihla upéct žitno-pšeničné bagety. Moc se mi povedly a já jsem si k nim naservírovala skleničku sušených rajčat. Dokonalá kombinace. Volala mi moje kadeřnice, jestli nemám v zásobě nějaká sušená rajčata a já jsem kupodivu úplně na dně mrazničky objevila ještě jeden sáček. Zcela náhodou mám otevřenou láhev se skvělým merlotem a tak jsem rajčátka nacpala do skleniček a zalila nálevem. Jedna o něco větší sklenička zbyla i pro mně. Nyní už budeme spoléhat na to, že úroda rajčat na sušení bude veliká a já pro to udělám maximum.
Rostliny, které už stály na hraně vyhození na kompost a já jsem jim ufikla vegetační vrchol, jsou s tímto postupem viditelně spokojené a vyhodily spoustu zálistků. Na rostlince Red Pear Abruzzese jsem jich napočítala osm. Stonek má rajče dostatečně silný a zálistky tak mají zajištěný dokonalý transport živin. Dnes jim něco výživného namíchám. Byl to jediný způsob, jak z rostlin ještě něco kloudného vypěstovat. Nyní už je o fous delší den, sluníčko o malinko výše a to je potřeba k jejich zdárnému růstu.
A kde je fotka baget? Nutně potřebuju inspiraci a recept😁😉
Máš je tam.
Super díky, voní až sem😋 A recept mi pošleš do zprávy?🙏
Klidně ten recept dám sem. 500g mouky – já dávám 300g pšeničné hladké a 200g žitné, 12g soli, půl kostky kvasnic, pět lžíc olivového oleje a 250ml teplé vody. Měla jsem ve vaničce trochu zbylého tvarohu, tak jsem ho tam šoupla, někdy dám místo vody mléko, někdy přidám podmáslí a někdy kefír. Vše smícháš a přidáš rozběhnuté kvasnice. Vykynuté těsto rozdělím na 4 díly, každý co nejvíce vytáhnu, zamotám a zakroutím. No a upeču do zlatova.
Tak moc děkuju, někdy vyzkouším😉