23. prosinec 2020

Můj kamarád Petr mi psal, že moje stránky sleduje tak pečlivě, že když se na nich nic neobjeví do sedmé hodiny ranní, začne být nervózní. Tak Péťo, dnes si můžeš v klidu uvařit kafíčko 🙂 Ale dnes to bylo o fous, málem jsem zaspala. Obvykle jsem vzhůru už kolem čtvrté, ale včera dorazil syn a tak jsme malinko pařili.

Jenže já se od včil už nebudu bavit jen tak s někým , jsem totiž konečně slavná 🙂 Kalendář časopisu Zahrádkář, který dostal každý předplatitel, a že je jich hromada, uveřejnil moje fotky cherry rajčátek. Firma SEMO byla z toho, co jsem provedla s jejich rajčaty nadšená a tím kalendářem mi dali moc hezký vánoční dárek. Ještě se jim nevědomky podařila parádní trefa a onu stránku dali na listopad, kdy mám narozeniny. Dalším dárkem od SEMA byla expresní dodávka semínek a já jsem se místo předvánočního úklidu kochala novými odrůdami. Obzvláště jsem zvědavá na nové smržické rajče typu kumato a to Brunito F1. Člověk si prostě musí umět vybrat partnera.

4 thoughts on “23. prosinec 2020”

  1. Jano , palec nahoru jsem ti poslal už ráno . Ale jinak máš smůlu , že v Receptáři už není Přemek Podlaha , jinak bys tam měla určitě reportáž . Petr

  2. Zdravím!
    Tak nevím, jestli se mám ještě vůbec nějak ozývat když se slavní jen tak s někým nebaví..??…:-) GRATULUJI!!!!
    Hledala jsem tu stránku a jsem VELMI zklamaná, že vydavatel kalendáře poněkud opomenul logiku – v listopadu už hledám inspiraci pro další rok, čili v tomto případě 2022 🙁 měli to dát do zimních až jarních měsíců ….. třeba já už mám doma skoro všechno co si na příští sezonu přeji a to ještě ani rok neskončil. Už se kochám v krabici a zjišťuji, že sebevětší prostor začne být po čase malý (kuchyň, zahrada….)

    Jednu otázku na odborníky: Může být paprika právě snězená v márketu koupená tudíž předpoklad ve skleníku pěstovaná heirloom? Že bych semínko do zemi vrazila………

  3. Paprika snědená v hypermarketu koupená bývá vždy hybrid. Hybridy mají mnohem větší úrodnost než odrůdy heirloom. Navzdory tomu vždy nějaká taková semínka vyseji každým rokem. Příkladem je kupříkladu Palermo. Letos jsem neodolala výstavní oranžové kapii z Lidlu.

    Souhlasím, že stránky v kalendáři mohly být řazeny jinak, ale listopad je můj oblíbený měsíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *