19. prosinec 2020

Na příští sezónu se připravuji velmi pečlivě a věřím, že na naší zahradě přibude několik staveb. Je hodně vzácné, pokud se s manželem v názorech na zahradní stavby shodneme. Mám tak velikou radost, že ke shodě došlo u zimní zahrady. Zvolili jsme značku Palram a já doufám, že se mým citrusům jako zimoviště s možností přitápění bude líbit.

Včera jsem vyfasovala čtyři dřevěné kolíky a vyměřila jsem si budoucí zakrytí, které by mělo ochránit moje rajčata před deštěm. Rozměry mi vyšly zhruba 5x4m a to je na naši stromy zarostlou zahradu krásný výsledek. Přístřešek bude stát na trávě a musím vymyslet, jak co nejlépe připravit půdu pro výsadbu rostlin. Dostala jsem jeden ze svých geniálních nápadů a bude to pecka. Výsledek ukážu, až bude hotovo.

Ještě plánuji nový skleník pro rajčata a to na místě za hospodářskou budovou, která od jihu stíní a půda je zde neustále mokrá a studená. Od vysokého skleníku si slibuji, že světlo pochytá, prostor se vyhřeje a půda rovněž. Získala bych tak další skvělý prostor, na němž momentálně nic není schopno růst. V období velikého sucha se zde ovšem rostlinstvu dařilo. Už mám dokonce vymyšleno podlahové vytápění a manžel si kupodivu neťuká na čelo a je schopen  o tomto nápadu se mnou diskutovat. Mám to dokonale vymakané a už jsem si vybrala materiál. Nejprve tento nápad vyzkouším na polovině stávajícího skleníku. Už se nemůžu dočkat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *