1. prosinec 2020

Už máme sice december, ale já jsem dnes ještě cvičila u písničky November Rain od Guns N’Roses a docela mi to šlo.

No tak nám ten prosinec začal hodně mrazivě a ve skleníku mi mrzne. Doufám, že to rostlinstvo přežilo, až se rozední, půjdu na kontrolu. Rozhodně dnes vyměním prázdnou plynovou bombu za plnou a v noci přitopím. Můj úklid v zimovišti neprobíhá tím správným tempem.

Dnes si musím namíchat spoustu zeminy na přesazování rajčat a paprik a tuto umístit do tepla, aby se trochu vyhřála. Do studené země se nic přesazovat nedá a moje sazenice rajčat už si začaly lehce stěžovat. Odstranila jsem jim již nepotřebné děložní lístky, aby se ranky zahojily a já mohla rostlinky zapustit více do země. Papriky ovšem právě toto bytostně nesnášejí a je dobré si dávat veliký pozor, aby sazenice nebyly zahrabány níže, než doposud rostly, jinak okamžitě zastavují růst. Taky vyhledám svůj kvasný hrnec a založím nějaký hodně povzbudivý fermentovaný čaj. Bude potřeba hodně dusíku a venku je ještě stále dost zelené hmoty.

Ulovila jsem do své rajčatové sbírky další žebrovaný poklad a koukám, že i firma Aelita už dává do sáčků jen 5 semínek a poněkud zvýšila ceny. Já se nedivím, firma Partner si sebevědomě účtuje za svoje semena, mimochodem vzorně ošetřená, dokonce trojnásobné i pětinásobné ceny.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *