Semena rajčat 2020

Právě na tuto stránku budu uvádět odrůdy rajčat, jejichž semena budou letos k dispozici. Květy těchto rajčat byly pečlivě chráněny před nežádoucím opylováním. Podrobný popis odrůdy bude vždy v sekci Rajčata. Doufám, že se na podzim dopracuji alespoň ke dvaceti odrůdám.

8 thoughts on “Semena rajčat 2020”

  1. Dobrý den, měla bych zájem o semena rajčat na příští rok. Jsem ze Severní Moravy a často řeším plíseň. Prosím o doporučení odolných odrůd. Nejlépe více druhů vhodných do skleníku. Děkuji

    1. Ve skleníku se dá plísni elegantně vyhnout, na rajčata neprší a pokud se dostatečně větrá, pak tam plíseň nemá co dělat. Mnohem horší je v tomto směru rajčatová čerň, té se ve skleníku téměř nedá vyhnout. Já s ní nebojuji, ale kamarádka Eva je z ní každý rok na prášky.

  2. Dobrý teta Jana,

    ďakujem za všetky rady, ktoré ste nám za sezónu poskytla, využila som ich väčšinu a myslím, že vďaka nim som mala úrodu. Určite nezodpovedala 150 vydareným koreňom, len 24 fľašiek kečupu a 10 fliaš paradajok vcelku + porozdavane cherry príležitostne 3 rodinám. Cherry boli luxusné, sladké, ale len tie v kvetináčoch, zdroje semien boli Uk a výborné boli aj od našej zlatej Evy T. Pole bol prepadák, zial je tam polotien a nemam pristresie, cherry neboli sladké a slicers a bifteky nedozreli žiadne okrem Tornada, ktoreho planty som dostala darom veľké zo sklenika, od začiatku septembra ich zlikvidovala fytoftora komplet. V črepníkoch, ktoré sú na južnej strane, ma veľmi tešili rastliny z dwarf projekt z Croatianseeds, mienim dokúpiť ďalšie nové druhy. Poskytli mi krásne bifteky, aj srdcia, aj Eva T ma poučila a poskytla semienka. Budúci rok mienim zredukovať počet
    ks a druhov, nezvládam popri práci, významne počet cherry, zbytočne padajú a nestíhame zjesť a vysadiť do črepníkov bifteky.
    Rada by som si u Vás za platbu objednala pár druhov, keď už budete mať čas a uzavretú sezónu a katalóg.

    S pozdravom a ešte raz srdečne ďakujem za vašu pomoc. Katka

  3. Hezký den Katko!
    Letošní rok rajčatům vůbec nepřál a dalo mi spoustu práce a přemýšlení udržet rostlinstvo ve slušné kondici bez chemických postřiků. úroda byla na tu bídu slušná a jsem spokojená. Plánuji pořídit ještě jeden a mnohem větší skleník a taky nějaké zastřešení.
    Cherry rajčata se mi taky válejí po zemi, letos jsem byla líná je všechny obrat a doručit děvčatům do práce.
    Letos to vyhrála rajčata zasazená v nádobách a já jsem jich zrovna měla minimum. Dwarf odrůdy se k tomu báječně hodí a Eva je na ně machr, já jsem letos nepěstovala.
    Klidně mi napište, jaké odrůdy by Vás zajímaly a můžete i mimo oficiální nabídku, pokud semena mít budu, není problém.

    Jana

  4. Dobrý den,
    snažila jsem se teď zorientovat v odrůdách rajčat. Letos budou hrát různá semena a rostliny spolu se zakoupeným sadbovačem o vánocích hlavní roli. Okouzlil mě váš entuziasmus a rozhodně chci objednat u vás. Ráda bych objednala semena žlutého rajčete ALLEGANY SUNSET /momentálně ho nevidím v nabídce, ale kdoví/ stejně tak READ BUTTER HEART, MOYA NOIR a CUORE DI BUE ….pravda je, že těžko vybírat, ale když v létě cestuji po Francii…miluju miluju šťavnatá býčí srdce…nejlepší
    nechám případně na vaše doporučení
    děkuji RadkaK

  5. Dobrý večer,
    Semena odrůdy Allegany Sunset jsem nedávala do nabídky, je jich málo a jsou tedy jen za odměnu 🙂
    Klidně si napište objednávku, nejlépe do mailu a já Vám s radostí něco doporučím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *