Mini

Rozhodla jsem se, že letos budu pěstovat taky nějaká česká rajčata, jejichž semínka lze u nás běžně koupit a zájemce nemusí do Ruska. Domluvila jsem se na spolupráci s firmou SEMO, která mi svá semena poskytla.

Odrůda Mini mně mile překvapila. Očekávala jsem miniaturní plody a rostlinu tenkou a dlouhou. Opak je pravdou. Rajče pěstuji v kyblíku o objemu 8l a vypadá velmi spokojeně. Rostlina je hezky kompaktní a násada plodů dostačující. Samozřejmě že velmi důležitou roli hraje dokonalá výživa a to obzvláště při pěstování v nádobě. Rajčátka jsou velikosti obvyklé pro cherry odrůdy. Chuť je typicky rajčatová, je dobré nechat plody dlouho dozrát na rostlině, přivítala bych ale o malinko vyšší obsah cukrů. Tato rajčátka mlsají především děti a ty mají rády sladké.

S naprosto čistým svědomím mohu tuto odrůdu doporučit i na balkon, její vzrůst se dá krásně ukočírovat a úroda je rozhodně vyšší, než na jakémkoli keříčkovém rajčeti.

P.S. Nechala jsem na vijanech dozrát úplně všechna rajčata, aby byly hezké fotky a tyto plody jsou naprosto delikatesní, ani ten cukr už jim nechybí. Při sklizni těchto krásných cherry rajčátek se vyplatí nespěchat se sklizní, pak jsou chuťově dokonalá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *