Coeur de Zebre

Toto nádherné srdce je moji letošní novinkou, semena jsem dostala od Niny z Ruska, ale dají se běžně koupit v zahraničních e-shopech. Jde o odrůdu francouzskou.  Rostlinu mám jen jednu a roste na mém prestižním vyvýšeném záhoně na dvoře.

Tyto rostliny mají VIP péči, jsou prostě po ruce. Celý den na ně svítí sluníčko a ze tří stran jsou chráněny před větry. Jen z nebe na ně letos pořád prší. Rostlina je vedena na dva výhony, které jsou tak typické pro odrůdy s plody ve tvaru srdce, tenké, řídce olistěné liány. které je potřeba velmi pečlivě uvazovat. Plody jsou krásná žlutooranžová srdce a některá jsou velmi veliká. Chuť je dokonalá, vůbec jsem to nečekala, lehce ovocná, lehce kyselá a lehce sladká, prostě jíst tuto zebru je opravdový zážitek. Ve dvou plodech jsem ovšem nenarazila ani na jediné semínko, rajče je velmi masité. V tuto dobu, kdy tlak chorob je extrémní, je rostlina ve skvělém zdravotním stavu. Jsem velmi spokojená a odrůdu zařazuji do sortimentu.

2 thoughts on “Coeur de Zebre”

  1. Dala jsem členům rodiny ochutnat toto srdce, nevěděli , že jde o rajče. Výsledek? Meruňka s příchutí ananasu, pak vyzrálý špendlík a teprve na závěr to chutná jako rajče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *