21. červenec 2020

Mokro, mokro a hrozitánské mokro! Listy rajčat jsou permanentně vlhké a sotva stačí trochu oschnout, viz včerejšek, tak se pro změnu spustí liják. Stačí několik minut a opět spousta vody. Každý den velmi pečlivě kontroluji porost a hlídám sebemenší skvrnku na listech. Jsem už docela paranoidní a přestože nikdy neodstraňuji listy zbytečně, tak už máme plnou popelnici, preventivně, aby byl porost pokud možno vzdušný a větralo to mezi rostlinami.

Už ani ve skleníku nic nezraje, převládá pouze zelená barva, u paprik i u prvního vijanu divoce vysemeněného rajčete, už dávno měly být plody červené. U okurek mi ta barva nevadí, jen už je jich opravdu nadbytek, ale jsou vynikající.

Zajímavou barvu chytá Black Prince a jsem docela udivená, jak brzy dozrála venku první a veliká srdce Téton de Venus. Na spodních vijanech rajčata dozrávají, ale okamžitě tento fakt zaregistrují slimáci a taky ptáci a o plody se postarají.

Nebudu se rozčilovat!

2 thoughts on “21. červenec 2020”

  1. No já jsem včera koukala, na ta brčálově zelená a sotva narostlá rajčata a dumala jsem, jestli letos fakt budeme mít i své rajče?!? Myslím si, že než začnou zrát, dá se do nich plíseň. Ale ne, nebudu se rozčilovat, tak si dám broskev 😉 (pár jich máme )

  2. Mně dnes opět vytočil ten slejvák. Rajčata chytnou plíseň určitě, je jen otázka kdy. Většina lidí už má několikrát postříkáno tvrdou chemií, já samozřejmě nic. Já je taky musím postříkat, něco jim namíchám, ale to by musely alespoň na chvíli oschnout listy a nespláchnout mi to déšť. Ovšem potřebuji přesličku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *