Stále dozrávají jahody a to Renesance. Už mně ani nebaví je sklízet a musím se přesvědčovat, že v zimě se budou hodit. Nemají už top kvalitu, ale nakrájela jsem je na malé kousky a nechala na plechu zmrznout. Sesypala jsem je do krabiček a budou sloužit k přípravě mého vyhlášeného jahodového cheescaku. Dozrávají maliny, třešně a černý rybíz, takže můj vitamínový talíř začíná být docela pestrý. Sem tam zobnu nějakou borůvku, jsou letos mimořádně veliké a sladké.
Bombastické mám cukety, které pěstuji podle ruského receptu. Měla ta dáma naprostou pravdu, pokud budou takto plodit i nadále, stačily by nám dva keříky. Napočítala jsem na jedné rostlině osm krásných plodů. Listy jsou obrovské a naprosto zdravé. Slimáky jsem odlákala pivem.
Z důvodu obrovského mokra v současné době nepoužívám posečenou trávu k mulčování, aby půda stačila vyschnout (nestačí). Suším tedy trávu na dvoře a budu mulčovat senem, pokud ovšem uschne. Včera nastala opět ona letos již tak známá situace. Nad naší zahradou zaparkoval černý mrak, spustila se průtrž a na okraji tohoto mraku se na vše koukalo sluníčko. Takže pozemek byl zalitý odpoledním sluncem a lilo jako z konve. Fakt hustý! Samozřejmě mi zmoklo už téměř suché seno. Kruci!
Opět jsem experimentovala a vyráběla další monofosfát. Měla jsem jinou koncentraci kyseliny a zdálo se mi, že reakce neprobíhá podle mých představ, produkt divně voněl a měl jinou barvu než posledně. Jsem ovšem šetřílek a přeci to nevyhodím. Vybrala jsem skupinu rajčat a produktem zalila. Nevím, zda tohle splní ten účel, který očekávám, ale jedno jisté je, mým rajčatům rozhodně nebudou rezavět kořeny.