8. květen 2020

Ženy jsou plemeno zrádné, nemají chování žádné. Není s nima žádná hlína, radši si dám flašku vína.

 

No jo no, dva dny jsem nic nenapsala. Člověk musí občas alespoň na moment udělat drobnou změnu a věnovat se něčemu jinému, třeba kultuře?

Svojí skleníkové kultuře, tedy čtení knížek a popíjení čaje, kávy nebo piva, musím dát totiž sbohem. Židle je nadobro vystěhována a já se tak mými rostlinkami můžu kochat pouze ve stoje a to jen těsně za zavřenými dveřmi. Moje nádherná cherry rajčata mi dělají velikou radost jednak tím, jak jsou dokonale zdravá a taky skutečností, že většina jimi vytvořených vijanů je složených a bude tedy mnohem více plodů z jedné rostliny. Všechny tři odrůdy Sweet Fountain, Elf i Jahodo nasadily složená květenství. Super! Mám jen malinkou obavu z následujících prý velmi teplých dní, aby teplota ve skleníku nevystoupala nad kritickou hranici pro ideální opylování květů. Musím pochválit sazenici odrůdy MIni od firmy SEMO, je výstavní. Rajčátka patrně budou mrňavá, ale vypadat to bude rozhodně moc hezky.

Co se přísad týče, tak třeba zelí, salát, kedlubny a kapustu budu pracně vysazovat do malých květináčků a teprve až po důkladném prokořenění substrátu a vytvoření kompaktního kořenového balu, je umístím na příslušný záhon. Budou to už veliké a odolné rostliny a škůdci s nimi budou mít větší problém. Drobnou přísadu košťálovin mi něco zlikvidovalo za jednu noc.

Taky rostlinky šarlatových fazolí už hodně hlasitě volají po zasazení na záhon, jenže ten já ještě nemám nachystaný, snad se mi to podaří během víkendu.

Nádherně se předvádí jahodník Harmony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *