1. květen 2020

Prší, hurá!

Není to žádný liják, jen mírný inteligentní zahradnický deštík, ale díky za něj. Bude zalito a do nádrží něco přibude. Jen k mému oblíbenému krtkovi se přidají ještě oblíbenější slimáci Musela jsem zatížit prostor mezi rajčaty těžkými kameny a cihlami, snad zrovna ten můj krtek není šampionem ve vzpírání. Nedá si pokoj a hromádky dělá těsně vedle, patrně si ze mně dělá srandu a pokouší moji trpělivost.

Rajčata pěstovaná ve dvojicích se snažím uvázat už nyní co nejdále od sebe, nemůžou se k sobě moc tulit, ať mají dost světla. Je ale fakt, že moje oblíbená masitá srdce zrovna v bohatosti olistění příliš nevynikají.

Moje horská hmyzí ubytovna dostala novou výzdobu, tentokrát jsem zvolila petunie, a je až na jeden pokoj plně obsazeno. Zavoskované jsou taky všechny bezové větvičky, kterým jsem vydlabala vnitřek. Kolem domku to krásně bzučí, pravidelně doplňuji vodu do mikro jezírka, kam chodí pít taky spousta opeřenců. Nijak pečlivě okolí neudržuji a nechávám včelám popenec, hluchavky a nějakou tu pampelišku, pokud neskončí v mém čaji.

Krásně zrají jahody a brzy bude na dezert.

Včera jsem nikam neletěla, docela mně to potom mrzelo, mohla jsem pokecat s kámoškama, ale neudělala jsem včas generálku mého BMW koštěte.

 

4 thoughts on “1. květen 2020”

  1. U nás celý jeden mm, pod listy je sucho, svítí slunce. Něco málo nateklo do nádrže, bude to letos těžký boj. Ale slimáci už mi stačili zlikvidovat dvě dýně, všude samý mravenec a krtek, děs!

  2. Včera jsem v zahradě vůbec nebyla, musela jsem na nákupy, pak oslavy.Takže nemám se s nadšením vrhat ke srážkoměru?!? No…tušila jsem to 🙁

  3. No lehce nadšenější můžeš být po dnešní noci, kdy přibyly další dva mm. Vzhledem k tomu, že svítí slunce, tak snad poroste i tráva, nejen plevely.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *