20. březen 2020

Letos jsem si dala hodně záležet na přípravě půdy ve skleníku, poryla jsem bohužel jen polovinu, ale zase je tam dostatek prostoru pro odpočinek a zamyšlení. Samozřejmě za příjemné společnosti pana Bernarda. Plánovala jsem tam vysadit papriky, jenže mi nedošlo, že v období vhodném pro výsadbu už budou některé měřit více než metr a kořenový bal zaplní 20l nádobu. Takové jámy tam kopat nehodlám, takže rostliny paprik setrvají v nádobách a budou umístěny na onu neporytou plochu. Nejvyšší rostlina – ARIES- už teď měří 75cm a vypadá krásně šťavnatě, zatím to s nadšením ocenily hlavně mšice a já nestačím luhovat banánové slupky na postřik, který docela zabírá a ty potvory se stěhují na jinou rostlinu. Loni se mi nepovedla ruská odrůda  VESTA, kterou jsem vysadila na nepříliš vhodné místo a nevěnovala jí pozornost. V této sezóně se snažím o nápravu a obě rostlinky vypadají dobře, jako jednovaječná dvojčata.

Rozkvetla kontejnerová meruňka a já oceňuji možnost uklidit ji při případných mrazech do garáže. Patrně to letos bude opět jediný meruňkový stromek na zahradě s nějakou úrodou.

Vysela jsem ještě nějaká rajčata, hlavně pro odběratele, a tentokrát jsem si výsev SUCHÝCH semínek užila. Mám spoustu přesazování a došel mi veškerý materiál, zemina, zeolit, popel, dřevěné uhlíky a na borůvky a jahody potřebuji rašelinu. Prý je u nás nějaký obchod otevřený. Taky je potřeba vyměnit plynovou bombu, patrně bude nutné ve skleníku přitopit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *