17. listopad 2019

Dnes máme 17. listopad a tedy významné výročí 30 let boje za svobodu.  Jsem člověk apolitický, takže se k tomuto tématu nebudu vyjadřovat, jen doufám, že vyhraje zdravý rozum.

Já se v práci v blízkosti lahůdkového pultu moc nepohybuji, protože tam nic nekupuji, ale dnes jsem se motala kolem a  velmi mně zaujaly papriky plněné meruňkami a sýrem. Cena docela vysoká, ale já tohle zrovna moc neřeším a pět kousků jsem si koupila. Nevzpomínám si, že bych někdy jedla něco tak skvělého v souvislosti s paprikou. Ta chuť mně totálně dostala a já už uvažuji o tom, že se na přípravu právě této lahůdky příští rok zaměřím. Shodou okolností jsem letos vypěstovala spoustu takových mini paprik a to jak odrůdu Hamík, tak nějaké svačinové ze Španělska. Ještě v tuto dobu je jich na rostlinách celkem dost.

Dnes jsme uvedli do provozu zahradní drtič větví a pokusili se na zkoušku zpracovat ostřihané pruty ostružin a celkem to fungovalo, jen kravál to dělá docela slušný, nic na neděli. Štěpka je drobná a to se mi moc líbí, zapracuji ji rovnou do záhonů. Paráda ! Nebudeme muset nic pálit a žížaly si pošmáknou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *