15. říjen 2019

Za oknem to vypadá opět na krásný, slunečný a nezvykle teplý podzimní den, dojem mi trochu kazí vichr. Fučelo asi celou noc, protože vše, co nebylo pevně ukotveno, mělo letecký den, vlastně noc.

Rajčatům se tento způsob podzimu velmi líbí. Mám obrovské štěstí, že rostliny nezmrzly a plody mohou stále dozrávat. Úplně stejný dojem, jako odrůda Aranca, na mně udělalo koktejlové rajčátko firmy Partner a to Little Pinki F1. Během sezóny jsem z něho byla hodně rozčarovaná, chuť byla totiž naprosto jalová a tak jsem o něm neměla snahu ani psát natož ho fotit. V současné době je rostlina ve slušném zdravotním stavu a rehabilitovala se jak množstvím plodů a pak hlavně právě teď dokonale chutná. Odrůdu jsem objednávala především jako zpestření pro moje odběratele, kteří toužili po růžovém rajčeti. Nevím, jestli v plánech na příští rok na něj zbude místo, ale pozornost si zaslouží.

Paprika Partner ve skleníku se má k světu, zbavila jsem ji dnes čtyř největších plodů – všechny kolem 300g -aby mohly růst ty zbývající.  Tak na tuto krasavici si místo stoprocentně najdu. Stěna plodů je hezky tlustá a paprika chutná báječně.

Mám dnes volno, pokusím se být zahradě užitečná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *