Renesance

Jahodník Renesance jsem koupila loni v létě jako frigo sadbu za babku, v té době už měli všichni zasazeno a o frigo už patrně nebyl zájem. Vyrostly nádherné košaté, krásně zelené a zdravé keříky s velkou násadou plodů. Jahodník je poloraný  a u mě roste v lehkém stínu obřího ostružiníku. Uzrálo teprve několik plodů, ale já jsem nadšená. Jahody jsou boubelaté, naducané, takové barokní, i když nesou název renesance, jako by je namaloval mistr Rubens. Mají nádhernou barvu a chuť je doslova excelentní a kdyby rostly na celodenním přímém slunci jako Karmen, chuť by vás vystřelila do vesmíru. Jsem nadšená!!

4 thoughts on “Renesance”

  1. Janinko, hlásím se o mláďátka téhle jahody;) pokud teda budou k dispozici, v létě:) Moje už jsou všelijaké a některá z těch mých(nevím která, musím provést ochutnávku a vysledovat) je blééé. Už mi to říkala mamka, že co jsem jí to dala za odkopky, že jsou ty jahody bez chuti, jak řepa a včera jsem ochutnala z misky, než jsem dala na vdolek a fakt, nejsou dobré. Takže tu sortu musím najít a vyměnit. Mám je po řádku, tak to snad nebude až takový problém. Takže nervi šlahouny pryč a mysli na mne, pá 😉

    1. Jahodník odnožuje bohatě a tak se nějaká mrňata pokusím zakořenit v kelímkách. Kéž bych měla o trochu větší prostor k pěstování čehokoli, jahody bych rozšířila okamžitě. Dnes jsem dorazila z práce totálně uvařená a čeká mě asi veliké večerní zalévání, všechno na dvoře vypadá chcíple. Asi udělám jahodovou zmrzlinu na osvěžení.

      1. Taky jsem dělala jahodovou zmrzlinu:) Pracovala jsem chvíli dopoledne, pak doma a nakonec až po 20h, to už se dalo i s motykou;) Šílené počasí dnes, tohle já nedávám. A nepotřebuješ nic? Nemám ti přivézt kelímky nebo kompost třeba? Aby jsi si na to nebrala svoje…A hlavně,,,nechci, aby jsi s tím měla práci, jen nevím, myslíš, že bych si ty odnožky už mohla vzít a pěstovat si je v kelímkách sama? Jestli by se mi už chytly…

        1. Ahoj,
          kelímků mám dostatek a odnože zasadím do té země, na které rostou, to je pro ně nejlepší, jsou ale ještě malé na to, abych je oddělila a ony samy zakořenily. Od středy mám tři dny volno, tak na tom zapracuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *