8. červen 2019

Bezovo-meduňková limonáda pro mě a fermentovaný banánový čaj pro moje rostlinstvo. Do limonády jsem netradičně kromě bezových květů přidala listy meduňky, která se mi nějak neplánovaně rozrostla a přetlačuje se na bylinkovém záhonku se šalvějí. Nadšený je z toho ovšem jen hmyz. Hlavní složkou fermentovaného čaje jsou tentokrát opět slupky z banánu, kvůli obsahu draslíku, listy kopřivy, drobně posečená tráva a kousek žitného chleba. Napíšu si letos Ježíškovi o obrovský kvasný hrnec.

Našla jsem využití pro nepotřebné nákupní košíky a po vystlání netkanou textilií slouží jako dokonalé pěstební nádoby. Snad se v nich žlutým melounům bude dařit.

Japonská salátovka Japanese Suyo Long krásně roste a já dva kousky nechám ve skleníku a jednu umístím někam na dvůr, budu pak srovnávat.

Začínají se zviditelňovat plody na mých masitých rajčatech. Bajan vypadá na to, že plody budou obrovské, Mominy Salzi z Bulharska ukazují krásná srdce a rostlina je už nyní hodně vysoká i při vedení na dva výhony, Favourite Holiday je deklarováno jako rajče determinantní a i při spoustě výhonů už dosahuje výšky skoro dvou metrů. Rostlina je obsypána spoustou srdcí, která budou asi docela těžká a nevím jestli je vůbec unese.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *