7. červen 2019

V noci zapršelo a tak ráno vypadá na zahradě všechno krásně svěží. Do terénu ovšem vyrazili slimáci a je jich tedy požehnaně. Fascinuje mě jejich kanibalismus a docela toho jevu využívám, několik slimáků rozpůlím nůžkami a ostatní se okamžitě slezou na hostinu a nechávají moje dýně na pokoji. Nemám s nimi slitování, zjistila jsem, že mi u několika rajčat sežrali vegetační vrchol, parchanti.

Prostor ve skleníku se začíná postupně vyprazdňovat, žádné rostliny nejsou z těch vysokých teplot nadšené, tak jsem je všechny vynesla na čerstvý vzduch. Zůstaly dvě rajčata a ani těm se tam nelíbí, ale jsou uvázané ke konstrukci a nedají se přemístit. La Donna má zkroucené listy, které na okrajích zasychají a já nevím proč. Použila jsem na ni ovšem zbytek dehtového postřiku na okurky a v tom možná bude pes zakopán. Plody jsou ale hezké, krásně dozrávají a uvidíme, jak budou chutnat, bez funkčního listového aparátu není chuť dokonalá.

Ve skleníku zůstanou okurky, kiwano a nějaké žluté melouny. Roubovaná miniokurka hezky plodí a já postupně ujídám. Plody jsou mini, ale lahodné a já jsem spokojená. Nakládačky jsem sesadila po dvou do nádoby a zatím vypadají spokojeně. Ještě nejsem rozhodnutá, zda je budu pěstovat na jeden výhon, nebo jim nechám v růstu naprostou volnost.

Pěstování rostlinek v bedničce s netkanou textilií mě nadchlo a já tak zasadila další dva žluté melouny, tentokrát odrůdu Masada F1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *