4. červen 2019

Nikdy jsem nepěstovala na zahradě moc kytek, neměla jsem na „zbytečnosti“ čas ani energii. Času více nemám a energie spíše ubývá, ale květin na mé zahradě přibývá a jsou krásné. Ocenit to dokáží kolemjdoucí, ale hlavně motýli a jiný užitečný hmyz. Tento krásně kvetoucí Iris jsem dostala od Evy a dlouho nekvetl, patrně schraňoval energii pro tyto tak nádherné květy.

Kontejnerové stáleplodící jahodníky z frigosadby krásně plodí. Mile mě překvapila odrůda Anabel, která na poměrně malých keřících bohatě plodí a jahody jsou chuťově vynikající, svěží, šťavnaté a příjemně sladké. Albion má plody veliké a krásné, mají pevnější konzistenci než Anabel, nejsou tak šťavnaté, ale chuť je skvělá. Díky své konzistenci vydrží delší skladování a taky nějakou přepravu.

Dočetla jsem se, že některé potraviny mohou v organismu způsobovat záněty. Protože mám pořád nějaké drobné zdravotní problémy, rozhodla jsem se z jídelníčku nekompromisně vyřadit pšenici, která v současnosti obsahuje mnohem více lepku. Koupila jsem si velmi kvalitní žitný Wasa crispy bread a ten je dokonalý, obzvláště pokud si jej můžu ozdobit vlastní zeleninou. Jen ta mrkev je ještě mrňavá a musím ji kupovat.

 

2 thoughts on “4. červen 2019”

  1. Jahody závidím, mě první jahodu sežral nějaký pták, asi straka, byla černobílá a velká, přemýšlím je obehnat konstrukci záhonu tou sítí na okurky, bílá z umělé hmoty, nebo jestli tím taky proleze. Nevím.
    Zdravím Uda

    1. Jahody mám letos nádherné, taky se o ně snažím vzorně pečovat. Ani žádné choroby, uhnilo zatím celkem jen pět kusů, ani žádní škůdci mi je nelikvidují. Až se tomu sama divím, kosáci sice poskakují kolem, ale jahody asi zatím neobjevili. Hlavní úrodu mám teď na dvoře a tam se pohybují kočky. Síť na okurky jsem koupila taky, ale ještě jsem se z ní nevymotala

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *