14. červen 2019

Jedny z nejpovedenějších rostlin na dvoře, které rostou v kyblíkách jsou bezpochyby lilky. Moje čtyři exempláře jsou prostě výstavní, dokonale jim vyhovuje zásoba vody, kterou mají díky vyšším otvorům, rostou mohutně, zdravě a mají už malé plody. Cením si hlavně skutečnosti, že jsou bez škůdců a chorob. Je na ně radost pohledět.

Jediným rajčetem, které jsem zasadila do textilních květináčů je odrůda Kumato a obě rostlinky vypadají spokojeně. Nasadily spoustu plodů a jsou krásné a zdravé. Občas květináč postavím do obrovského vyřazeného hrnce s vodou, aby rostliny důkladně nasály vláhu a jim se ta koupel hodně líbí.

Začíná kvést moje početná pepinová nádvorní parta, rostliny jsou nádherné a současné počasí si doslova užívají, mají dostatek vody i kvalitní výživu.Našla jsem na půdě veliký krásný keramický kvasný hrnec a už v něm bublá banánový fermentovaný čaj. Rostlinám moc chutná a je v něm obsaženo vše potřebné, aby krásně rostly a hodně plodily. Spokojenost !

Jahodníky odrůdy Malwina mě překvapily zvláštním útvarem. V místě, kde bych očekávala květy, se na některých rostlinách objevil shluk malých listů. Nevím, neznám, ještě jsem neviděla. Kdyby někdo znal příčinu, nechť písne.

Mám obrovskou radost, protože v mém luxusním beehotelu už jsou skoro všechny včelám sympatické apartmány zavoskované a bude tedy nové potomstvo. Baví mě pozorovat, jak hmyz pije z malého jezírka, uprostřed jsem umístila kámen se spoustou otvorů -je z moře-a mrňavé studánky jsou pro hmyz ideální. Občas se přiletí napít hrdlička, ale už to vysledovaly naše kočky a plánují strategii, jak si ji ulovit k obědu.

Kanadské borůvky se letos překonávají v množství plodů až mám obavu, aby to zvládly a nevysílily se tak, že příští rok to zabalí. Velmi bohatě nasadila i balkónová borůvka Chippewa, kterou jsem původně koupila pro dceru na balkón do Prahy, ale tam by se uvařila, na našem dvoře je jí dobře.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *