2. květen 2019

Zahrada je velmi důkladně zalita, jenže se objevili na scéně slimáci a jsou všude. Zatím je zvládám sbírat, ale musím na ně vymyslet něco bio. Rostliny rajčat je nezajímají, ale vrhli se na můj šťavnatý salátek a mám strach o cukety. Nadrtím něco vaječných skořápek a spolu s lógrem od kafe je umístím kolem ohrožených rostlin. Mravenci si nedají s roznášením mšic na papriky pokoj ani po důrazné domluvě, tak jsem jim za odměnu zakoupila loni velmi oblíbený bufet.

Začínají kvést sazenice Physalis a bylo by žádoucí je přesadit do větších květináčů, o jejich umístění na venkovních záhonech ještě nemám zcela jasno, vypěstovala jsem je jaksi nad plán.

Na mém VIP rajčatovém záhonku se mi neskutečně a hlavně neplánovaně rozmnožily jahody. Jde o odrůdu Karmen a jsou výstavní, bohatě kvetou a mají nasazeno spoustu plodů. Naštěstí jsou tak uznalé, že mi pro každou sazenici rajčete nechaly kousek místa. Snad se spolu snesou bez následků.

Nějaký hmyz mi začal vysávat listy fíkovníků ve skleníku a ty začaly lehce reznout a uvadat. Tak jsem vyrobila můj osvědčený cibulovo-pomerančový výluh a velmi důkladně všechny listy zespodu omyla. Postižené rostliny jsem vynesla na vzduch, příjemně je osvěžil déšť a zatím to vypadá, že můj zásah pomohl. Asi letos fíkovníky ve skleníku nebudou i za cenu pozdější sklizně.

Moje rajčata přesně vědí, co se od nich očekává a tak se začínají větvit na dva výhony.

Můj dnešní obědový vajíčkový salát byl tak dobrý, že jsem ho snědla už na svačinu. Křupavé ředkvičky a lahodný listový salát ze zahrádky, dokonalé!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *