26. duben 2019

Je důležité začít den kvalitní snídaní a na to já dbám, moje speciální zahradnická pomazánka, domácí žitný chleba a čerstvě utržený křupavý salátek to je lahůdka. Už aby byla nějaká rajčata, ale to si ještě počkám. Včera jsem u nás v jednom obchůdku objevila česká rajčata za 99 kč/kg, šlo o rajčata koktejlová a bohužel nebyla dozrálá a vypadala nejedle. Nákup se nekonal, možná jsem mohla alespoň ochutnat.

Lilky jsou neuvěřitelný lapač všech vyskytujících se škůdců a proto je potřeba povolat pomocníky.

Do jednoho z textilních květináčů jsem vysadila duo Kumato, rostlinky rostou od semínka spolu a tak jsem je nerozdělila. Květináč je pro dvě rostliny dostatečně veliký – spotřeba substrátu šílená – a hlavně je mobilní, při nepřízni počasí lze umístit pod střechu. Velmi praktické se ukázalo umístění takto vysazených rajčat na paletovém vozíku.

Zrušila jsem neperspektivní záhon se žlutými malinami a na jeho místo mám v plánu umístit rajčata v kyblících s uříznutým dnem a to do té doby, než prostor zrekultivuji, maliny tam porostou ještě dlouho. Jako první se zabydluje rajčátko Goldkrone.

Dnes snad už konečně dojde i na cukety, kterým určitě bude lépe ve volné půdě. Letos plánuji méně rostlin ale s intenzívní péčí, cukety miluju. V kuchyni jsou neocenitelné a dají se i kandovat.

Dnes jsem pokračovala ve výsadbě rajčat do paletových boxů a měla jsem problém, jak vůbec donést rostliny na místo, aby mi je po cestě nezlomil vichr, který už mě hrozitánsky štve. V boxech je zemina totálně na prach, ale nějakou vodu v kontejnerech ještě mám. Napadlo mě využít kyblíky s uříznutým dnem jako ochranu před větrem, super nápad! Je jen škoda, že nejsou průhledné, ty mám taky, ale jsou malé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *