Všechno rostlinstvo k mé velké radosti spokojeně roste a je potřeba jim dodat potřebné živiny. V souladu s mým rozhodnutím nepoužívat v tomto roce jiná, než vlastnoručně vyrobená hnojiva, jsem připravila první letošní fermentovaný “ čaj“. Nastřihala jsem na kousky veškerý plevel z jahodového záhonu, nějaké kopřivy a trávu, přidala dvě lžíce popela, kousek kvasnic a malinko cukru. Sklenici jsem naplnila teplou vodou a dala do černého sáčku a do tepla. Proces fermentace probíhá anaerobně a za tmy. Sklenice krásně syčí, takže proces probíhá a produkt bude brzy hotový. Čaj by měl obsahovat všechny potřebné elementy ke zdárnému růstu rostlin.
Je prima, že se v naší domácnosti nachází spousta tak užitečných předmětů, jako je paleťák, který umožní elegantně a bez námahy schovat rajčata před nepřízní počasí do garáže.
Praktické, vtipné a to vše navíc podloženo hlubokými odbornými znalostmi. Čtu Tě už téměř denně, teto Jano! Zítra Ti pošlu fotky „Tvých“ napučených meruněk. Chystám se na ráno k prvnímu jarnímu postřiku přípravkem Signum proti monilióze. Pokud to nemrzne, budeme je snad i prodávat, jak mají nasazeno…:-) Pozdravuj Jarka.
Radim
Tak na fotky meruněk jsem zvědavá, vybírala jsem je zodpovědně a při tvé téměř mateřské péči letos určitě krásně zaplodí. Snad bude letos počasí příznivé a i u nás bude po dvou letech nějaká úroda.
Hezké nedělní ráno.
Tak ten paleťák je bomba nápad !!!
M.
Dobrý den! Že jo! Každé ráno rostliny vyvezu z garáže a dokonce jim během dne můžu najít tu nejteplejší a neslunečnější polohu.Trochu se při převozu na naší nedokonalé dlažbě natřásají, ale alespoň je zajištěno dokonalé opylování, když nám ubývá toho hmyzu.Taky moje záda tento nápad velmi přivítala.
Hezkou neděli!