28. březen 2019

Všechno rostlinstvo k mé velké radosti spokojeně roste a je potřeba jim dodat potřebné živiny. V souladu s mým rozhodnutím nepoužívat v tomto roce jiná, než vlastnoručně vyrobená hnojiva, jsem připravila první letošní fermentovaný “ čaj“. Nastřihala jsem na kousky veškerý plevel z jahodového záhonu, nějaké kopřivy a trávu, přidala dvě lžíce popela, kousek kvasnic a malinko cukru. Sklenici jsem naplnila teplou vodou a dala do černého sáčku a do tepla. Proces fermentace probíhá anaerobně a za tmy. Sklenice krásně syčí, takže proces probíhá a produkt bude brzy hotový. Čaj by měl obsahovat všechny potřebné elementy ke zdárnému růstu rostlin.

Je prima, že se v naší domácnosti nachází spousta tak užitečných předmětů, jako je paleťák, který umožní elegantně a bez námahy schovat rajčata před nepřízní počasí do garáže.

4 thoughts on “28. březen 2019”

  1. Praktické, vtipné a to vše navíc podloženo hlubokými odbornými znalostmi. Čtu Tě už téměř denně, teto Jano! Zítra Ti pošlu fotky „Tvých“ napučených meruněk. Chystám se na ráno k prvnímu jarnímu postřiku přípravkem Signum proti monilióze. Pokud to nemrzne, budeme je snad i prodávat, jak mají nasazeno…:-) Pozdravuj Jarka.
    Radim

    1. Tak na fotky meruněk jsem zvědavá, vybírala jsem je zodpovědně a při tvé téměř mateřské péči letos určitě krásně zaplodí. Snad bude letos počasí příznivé a i u nás bude po dvou letech nějaká úroda.

    1. Dobrý den! Že jo! Každé ráno rostliny vyvezu z garáže a dokonce jim během dne můžu najít tu nejteplejší a neslunečnější polohu.Trochu se při převozu na naší nedokonalé dlažbě natřásají, ale alespoň je zajištěno dokonalé opylování, když nám ubývá toho hmyzu.Taky moje záda tento nápad velmi přivítala.
      Hezkou neděli!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *