Jahody II

16. únor 2019

Ač mám pracovní víkend a směny odpolední, tak mě krásné počasí vylákalo ven. Letošní sezónu bych podle komodit, kterým se mám v úmyslu přednostně věnovat, pojmenovala jahodovo- paprikovo- melounová. Z důvodu naprosto katastrofálního nedostatku místa na pěstování čehokoliv jsem se rozhodla jahody pěstovat v nádobách a pokud by mi někdo byl ochoten vyrobit patřičnou konstrukci, tak by se mi hodně zamlouval způsob vertikální. Dočetla jsem se, že k tomuto celoročnímu pěstování jsou vhodné jahody stáleplodící a tak jsem neváhala a objednala tyto odrůdy -HARMONY, DIAMANTE, PORTOLA, SAN ANDREAS, ALBION a ANABEL, proč troškařit, že!

Do dodání této zakázky je ještě spousta času a tak jsem se dnes vrhla na přesazení sazeniček, které jsem zakořenila do květináčků na podzim. Mám v úmyslu je pěstovat ve skleníku a sklidit velmi ranou úrodu, spíše úrodičku. V práci jsem si nafasovala parádní tak akorát kyblíčky a v hobbymarketu koupila substrát. Docela dlouho jsem nad těmi zeminami stála a přemýšlela zda koupit drahou speciálně určenou přímo na jahody a nebo obyčejnou za babku. Hlodaly ve mě pochybnosti, co když je v těch pytlích totéž a odlišuje je jen barva a text? Koupila jsem levnou s tím, že si ji upravím doma. Přidala jsem krapet rašeliny, to pro jistotu, protože jahody nenávidí zásadité pH. S výsledkem jsem nadmíru spokojená a věřím, že keříčky jahod rovněž. Na sluníčko jsem dala ohřát dešťovou vodu v černé nádobě, aby jahody měly kořínky v teple.

V krámě jsem ještě neodolala sympatické sazečce bílé cibule a tu se pokusím zítra vysadit do nějaké nádoby. Budu muset požádat, ať mi v práci uberou nějaké hodiny, zahrada volá!

2 thoughts on “Jahody II”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *